Storytel för iPhone Splashscreen

Ljudbokstjänster

Det finns ett antal olika tjänster eller ”lösningar” för att lyssna på ljudböcker.

Storytel för iPhone SplashscreenMin absoluta favorit är Storytel. Det är en ”app” till iPhone (finns även till Android). De största fördelarna är att jag alltid har mitt ljudboksbibliotek med mig. Jag kan när jag vill börja lyssna på en bok från deras bibliotek med över 2000 titlar.

Vill jag inte lyssna ”strömmande” kan jag ladda ner boken i ett offline läge vilket gör att det inte går åt någon datatrafik när jag lyssnar. Jag brukar oftast synca boken när jag är hemma eller på jobbet och uppkopplad mot ett trådlöst nätverk (även om det inte är ett krav).

Sorytel iPhone App - Resume after sleep

Sorytel iPhone App – Resume after sleep

En annan funktion jag inte skulle kunna leva utan är Sleepfunktionen. Den gör att jag, när jag går och lägger mig, kan ställa in Storytel appen så att den spelar boken i, säg 15 minuter. Efter det stängs boken av.

När jag sedan vill fortsätta läsa (lyssna), ger Storytel mig möjlighet att fortsätta antingen där den stängde av, eller ett antal minuter in i den ”session” jag körde sist. T.ex så vet jag att när jag lägger mig för att sova och lyssnar på Storytel så brukar jag somna efter 7-10 minuter. Således ber jag appen fortsätta spela boken 9 eller  12 minuter in i min senaste session. Det brukar allt som oftast stämma väldigt bra med var jag slutade lyssna. Så, även om räkneverket har gått 15 minuter så löser Storytel det väldigt smidigt för mig.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *